4Slim Čekankový sirup Originál stolní sladidlo na bázi extraktu z čekanky a sukralózy 350 g
4Slim Čekankový sirup Originál stolní sladidlo na bázi extraktu z čekanky a sukralózy 350 g
Čekankový sirup je novinkou na trhu sladidel. Jedná se o sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Vyniká mimořádně vysokým obsahem prospěšné vlákniny a velmi nízkým glykemickým indexem. Neobsahuje lepek, laktózu, Konzervanty ani aromata.
Použití
Čekankový sirup lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a Jogurtů.
Sirup může být použit i do teplé kuchyně pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek. A je tady ještě jedna zcela unikátní vlastnost - sirup je schopen částečně nahradit i pokrmový tuk! Takže sirup nepřináší jen snížení kalorické hodnoty pečiva dané nahrazením Cukru, ale navíc přináší i snížení energetické hodnoty potravin nahrazením pokrmového tuku, a to až ze sta procent!
Čemu prospívá
- Má pozitivní vliv na střevní mikroflóru čímž prospívá imunitnímu systému.
- Po požití nedochází k nárůstu hladiny glukózy v krvi a koncentraci inzulínu ani u lidí s glykemickými poruchami.
- Začleněním do stravy a v kombinaci s nízkoglykémickou dietou lze snížit hladinu glukózy v krvi u pacientů s diagnózou Diabetes 1. a 2. typu a může být také sníženo riziko vzniku diabetu 2. typu.
- Výrazně snižuje riziko demineralizace zubní skloviny a tím má pozitivní vliv na zdraví zubů.
- Vláknina podporuje růst prospěšných střevních bakterií a tím zároveň může zamezit nežádoucímu množení ostatních patogenních bakterií. Vláknina napomáhá ke zlepšení činnosti střev a vyprazdňování.
O čekance
Čekanka obecná (Cichorium intybus) je rostlina patřící do čeledi hvězdnicovitých. Je to vytrvalá až jeden metr vysoká bylina s tuhým stonkem. Kvete od července do října, přičemž její květy jsou obvykle jasně modré.
Právě díky barvě květů pravděpodobně vznikl i český název této rostliny -"Čekanka", kdy modré květy čekanky lidem připomínaly modré dívčí oči, které marně čekají na návrat milého z vojny...
Rostlinky je možné nalézt ve volné přírodě poměrně hojně v okolí cest, polí, luk, lesů a strání. Pro zpracování ve velkém se ale pěstuje hlavně v Belgii a Nizozemí.
Čekanku jako prospěšnou bylinu všichni dobře známe a asi její neznámější použití je zpracování sušeného kořene do zdravé náhrady kávy - melty. Ale to samozřejmě není její jediné použití. Čekanka obecná je velice ceněnou léčivou bylinou lidového léčitelství. Víme, že může pomoci při léčbě gastritidy, ledvinových a žlučníkových kamenů, Angíny, žloutenky a kožních zánětů.
Způsob použití a dávkování
Obsahuje až o 95% méně Cukru a 45% méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, Javorový sirup, agávový sirup,…), proto je velmi vhodný pro použití při redukční dietě. Pokrmy připravené s použitím Čekankového sirupu originál vykazují výrazně nižší energetickou hodnotu a při pravidelném užívání takto připravených pokrmů dochází k přirozenému úbytku tukových zásob.
Dávkování je při slazení stejné jako u medu, při náhradě tuku v potravinách nahrazuje 1g sirupu zhruba 4 g tuku
- vysoký obsah prospěšné vlákniny 71 %
- glykemický index menší než 5
- obsah Cukru méně než 5 %
- bez lepku, Laktózy a konzervantů
- jen 161 kcal na 100 g
- částečná náhrada tuku, např. při pečení, kdy může nahradit až 100 % tukových produktů
hmotnost | 350 g |
účinná látka | extrakt z kořene čekanky |
obsah přirozeně se vyskytujícího Cukru | 5 % |
obsah vlákniny | 71 % |
energetická hodnota na 100 g | 650 kJ / 161 kcal |
doporučené denní dávkování | 10 - 20 g |
Příchuť | karamel |
dochuceno sukralózou | ano |
vhodné i pro diabetiky | ano |
vhodný při redukci hmotnosti | ano |
vede k omezení nárůstu hladiny glukózy v krvi | ano |
bez lepku | ano |
bez Laktózy | ano |
bez konzervačních látek | ano |
bez soli | ano |
s vysokým obsahem vlákniny | ano |
se sníženou energetickou hodnotou | ano |
vhodné pro teplou kuchyni | ano |
nahrazuje Tuky |
Zdravotní a výživová tvrzení
Konzumace potravin obsahujících extrakt z čekanky místo Cukru vede k omezení nárůstu hladiny glukózy v krvi po jejich konzumaci v porovnání s potravinami obsahujícími cukr. Se sníženou energetickou hodnotou. Se sníženým obsahem cukrů. S vysokým obsahem vlákniny. Bez soli.
Vyrobeno v České republice.