Kitl Syrob BIo Bezový květ sirup ručně sbíraných květů pro domácí limonády 500 ml

Poctivý hustý sirup z ručně sbíraných čerstvých květů bezu černého. Květy jsou z vlastních BIO odrůdových keřů. Je bohatý na látky aromatické i zdraví prospěšné. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalitý horkou vodou a ozdobený kouskem jablíčka a hřebíčkem, jej můžete vychutnat jako skvělý horký nápo... több
136.52 Kč ÁFA nélkül
Raktáron 1 ks
152.9 Kč
ks
Válasszon kedvezményes csomagot
Mennyiségi kedvezmények
1
Energetické kameny
EK
Leírás és paraméterek
Použití
Složení
Důležité upozornění
Felülvizsgálat (0)

Kitl Syrob BIo Bezový květ sirup ručně sbíraných květů pro domácí limonády 500 ml

Poctivý hustý sirup z ručně sbíraných čerstvých květů bezu černého. Květy jsou z vlastních BIO odrůdových keřů. Je bohatý na látky Aromatické i zdraví prospěšné. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalitý horkou vodou a ozdobený kouskem Jablíčka a hřebíčkem, jej můžete vychutnat jako skvělý horký nápoj.

ParaméterekÖsszehasonlítás
Výrobce
Kitl s.r.o. Čr.
Balení
1
Typ produktu
Přírodní produkt

Dávkování
Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.

Skladování
Skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře dusíku.

Recepty na domácí bezovou šťávu
Kitl Syrob Bezový vyrábíme na základě tradičních receptů z ručně sbíraných květů bezu, které macerujeme za studena. Připravili jsme několik tipů, na jejichž základě si můžete vyrobit tradiční bezovou šťávu sami doma.

Sirup z Černého bezu za studena

Převaříme 4l vody a necháme vychladit. Do vody dáme 40 velkých květů Černého bezu (netrháme po dešti a odstraníme stopky - jsou hořké). K tomu přidáme na kolečka nakrájený a omytý bio citron bez pecek a 10 dkg kyseliny citronové. Necháme louhovat 24 hodin. Potom přecedíme a mícháním rozpustíme cukr. Slijeme do suchých, čistých lahví a uchováme v lednici. 

Syrop z černobejlí (šťáva z Černého bezu)20 květů Černého bezu

  • 1,5 kg Cukru
  • 1,5 l vody

Květy Černého bezu zalijeme vařící vodou, přidáme cukr, nádobu přikryjeme a dáme na chladné místo. Občas zamícháme. Po třech dnech přecedíme, slijeme do lahví. Po zředění vodou získáme léčivý nápoj při nachlazení. 

Šťáva z černobejlí (z květů Černého bezu)

  • 75 dkg krystalového Cukru
  • 5 dl horké vody
  • 4 velká čerstvá květenství bezu
  • 2 lžíce vinného octa
  • 4 litry vody

Cukr rozpustíme v horké vodě a nalijeme do demižonu. Přidáme ostatní suroviny, zamícháme, uzavřeme a necháme pět dní zrát. Scedíme a podáváme vychlazené. 

Bezový syrop (sirup z květů Černého bezu)

  • 20 květů bezu
  • 2,5 l převařené vody
  • 3 kg Cukru
  • lžíce octa

Oprané květy zalijeme převařenou vodou, přidáme ocet a necháme jeden den odstát. Poté scedíme, přidáme cukr, necháme přejít varem a horké nalijeme do lahví. 

Bezová šťáva za studena

Květy namočit na 24 hod s kyselinou Citronovou, potom scedit. K tomu rozpustit 4 kg Cukru a vymačkat deset Citrónů

Sirup z květů Černého bezu 
30 rozkvetlých květů opereme pod tekoucí vodou. Potom v hrnci svařujeme ¾ l vody s květy tak dlouho, až se voda vyvaří na polovinu. Pak všechno odstavíme do chladna a necháme 24 hodin vyluhovat. Druhý den šťávu scedíme, přidáme ¾ kg Cukru, šťávu z jednoho Citronu a vaříme tak dlouho, až se sirup začne táhnout. Vychladlý nalijeme do lahví a dobře zazátkujeme. Bezový sirup se přidává do čaje při kašli a pro pocení. Někdy se mazal i na chleba.

Bezová limonáda 
Svaříme 5 l vody, dáme do ní asi ½ kg Cukru, ale může být i 1 kg, 3-4 na kolečka nakrájené citrony a 15 koleček kvetoucího Černého bezu. Přidáme-li ještě drtínek rozdrobených kvasnic, bude proces zrání probíhat rychleji. Pak láhev zavážeme a postavíme do stínu. Za několik dní se cukerný roztok změní ve vynikající nápoj.

Recept na mákovo-limetkové lívanečky s bezovým sirupem
(Vytvoříte až 10 palačinek střední velikosti pro 2-3 osoby.)

Složení:

  • 2vejce
  • 120 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce Vanilkového Cukru (cca 12 g)
  • 30 g Cukru
  • kůra z jedné Limetky (cca 1 lžíce)
  • 125 ml podmáslí
  • 2 lžíce máku (cca 20 g)
  • trochu másla
  • Kitl Syrob Bezový

K podávání:

Příprava:

  1. Vejce oddělte do 2 středně velkých mís na bílky a žloutky.
  2. V první misce pomocí ručního mixéru ušlehejte z bílků sníh a dejte stranou.
  3. Do druhé misky se žloutky přidejte mouku, Prášek do pečiva, jedlou sodu, vanilkový cukr, cukr, limetovou kůru, podmáslí a mák. Promíchejte do hladka.
  4. Přidejte sníh z bílků a opatrně promíchejte.
  5. Na lívanečníku (případně na pánvi) vždy pro každý lívaneček rozehřejte trochu másla. Poté nalijte těsto a osmažte z obou stran.
  6. Podáváme s čerstvými Borůvkami a bezovým sirupem. Lívanečky poCukrujte dle chuti.

Recept na bezový koktejl HUGO  
Ingredience:

Postup přípravy: 
Do vysoké skleničky s ledem dáme čerstvou Mátu a na plátky nakrájenou polovinu Limetky. Přidáme Bezový Syrob Kitl a trochu sody. Promícháme a vše zalijeme Proseccem. Můžeme ozdobit měsíčkem Limetky.

Cukr, vodný macerát květu bezu černého* (Sambucus nigra. L., 10%), extrakt bezového květu, Vitamín C, regulátor kyselosti: Kyselina Citronová, konzervant: Sorban draselný.

Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1486 kJ/350 kcal, Tuky <0,1 g; z toho nasycené Mastné kyseliny <0,1 g; Sacharidy 87 g, z toho Cukry 87 g, bílkoviny <1 g, sůl <0,1 g.

Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.

KITL SYROB – PRO ZDRAVÉ DOMÁCÍ LIMONÁDY

Kitl Syrob jsou vynikající husté sirupy vyráběné podle tradičních domácích předpisů. Mají lahodnou chuť a jsou ideální pro přípravu domácích limonád, horkých nápojů i k ochucení koktejlů nebo různých dalších drinků. Syroby se vyrábí z čerstvých bylin v BIO kvalitě. Rostliny zpracováváme za studena, díky tomu jsou sirupy bohaté na látky zdraví prospěšné, Aromatické a chuťové.

Proč se sirup jmenuje Syrob?
Chtěli jsme vyrábět bezový sirup tak, jak se po staletí v domácnostech vyráběl a jak si jej mnozí dělají dodnes. Šli jsme do turnovského muzea za paní ředitelkou Vladimírou Jakouběovou, etnografkou a spisovatelkou, zda by pro nás v archívech neměla nějaký starý recept. Měla - jmenoval se "Syrob z černobejlí". Jak už je asi podle názvu pro černý bez jasné, recept pochází z Podkrkonoší a náš Syrob se tudíž nemohl jmenovat jinak.

Proč si koupit Syrob?
Nejlepší sirup na světě je ten, který si sami uděláte doma.

Nicméně, je to poměrně pracné a zdlouhavé, zašpiníte si u toho celou kuchyň a spotřebujete spoustu elektrické energie. Rostliny jsou k dispozici jen během části roku. A konečně, ne pokaždé se vám sirup povede, občas se ve sklepě zakalí, nedej-li - láhev zkvasí a vybuchne.

Takže pro všechny, kteří nemají čas nebo sílu si sirupy vyrábět doma, nabízíme druhé nejlepší sirupy na světě. Celoročně a ve stálé špičkové kvalitě.

Recyklujte Kitl lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.

A termék még nincs minősítve
Varianty tohoto produktu
Související produkty

Kitl Syrob BIo Bezový květ sirup ručně sbíraných květů pro domácí limonády 500 ml

E-mail cím, amelyre kap egy választ
Adjon meg egy kapcsolattartó telefonszámot
A kérése, legalább 3 karakter
Termék figyelése
Adja meg a feltételeket és az e-mailt, amelyre az üzenetet el szeretné küldeni, ha ezek a feltételek teljesülnek
Utolsó látogatás
Energetické kameny
tř. Masarykova 145
69801 Veselí nad Moravou
Česká Republika
Üzleti azonosítószám: 40393488
Adószám: CZ6061060247
Čeština
cz
Deutsh
de
English
en
Hungarian
hu
Polish
pl
Slovenština
sk