Apotheke Bio Gyömbér tea naranccsal segíti az emésztést, légzést és mentális jólétet 20 x 1,5 g
A termék leírása Apotheke Bio Gyömbér tea naranccsal segíti az emésztést, légzést és mentális jólétet 20 x 1,5 g
Výrobce | MEDIATE s.r.o. |
Balení | 1 |
Typ produktu | Přírodní produkt |
- zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky
- pomáhá při Žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech
- léčí rýmu a chřipku
- snižuje cholesterol, Stimuluje krevní oběh a podporuje redukci váhy
- zpomaluje určité druhy rakoviny
- má ale mnoho vedlejších účinků
- některým lidem způsobuje zažívací obtíže, pálení žáhy nebo bušení SRDCE
- není proto vhodný pro děti, pro těhotné se doporučuje jen v omezené míře
- vyhnout by se mu měli i diabetici nebo lidé užívající léky proti překyselení žaludku, na SRDCE a snížení krvácení
Zázvor lékařský (pravý, obecný; Zingiber oficinale) je vytrvalá rostlina. Má květy růžovobílé nebo nažloutlé barvy. Koření se získává z oddenku (někdy chybně uváděno z kořene). Není známo, odkud zázvor přesně pochází. Občas se uvádí, že byl nejdříve pěstován na jihu Číny, odkud pronikl do Indie.[zdroj?] S jistotou můžeme říci, že v Indii a Číně se používá již více než tři tisíciletí. Z těchto oblastí se pravděpodobně zásluhou fénických mořeplavců rozšířil do zemí Blízkého východu a do okolí Středozemního moře. Byl znám i ve starověkém Řecku, Římě i Egyptě, kde byl používán jako dnes – do omáček, ke kuřecímu masu nebo jako přísada k luštěninám. Na africký kontinent přinesli tuto rostlinu Portugalci, do Jižní Ameriky jej v 16. století zavezli Španělé.
Používá se do sladkých i slaných pokrmů: Zázvorového pečiva, guláše, pečených mas, ale i Piva nebo limonád. Čerstvý, sušený, vařený i nakládaný působí příznivě na lidské zdraví. V obchodech je známý v různě připravených formách jako zázvor černý (oddenky neoloupané) a zázvor bílý (oddenky oloupané); v Japonsku se pak používá růžový zázvor (nakládané plátky oddenku). Nejvýraznější chuťovou složkou je olej obsahující Aromatické látky, například Zingiberen a malé množství bisabolenu, které dodávají zázvoru typickou vůni. Ostrou a výraznou chuť má na svědomí gingerol, látka chemickým složením podobná Kapsaicinu (v pálivých paprikách a chilli). Při vaření se gingerol přeměňuje na Zingeron, který je aromatickou látkou využívanou v potravinářském průmyslu a při výrobě parfémů.
Výrobce | MEDIATE s.r.o. |
Balení | 1 |
Typ produktu | Přírodní produkt |
Výrobce | MEDIATE s.r.o. |
Balení | 1 |
Typ produktu | Přírodní produkt |
Používá se k osvěžení chuti jídel z mořských živočichů a odlehčení těžkých pokrmů z vepřového nebo kachního masa. Výborný je zvláště k dochucení sladkých jídel, nejčastěji perníku a vánočních Zázvorových sladkostí.
Výrobce | MEDIATE s.r.o. |
Balení | 1 |
Typ produktu | Přírodní produkt |
bio zázvor kořen (Radix zingiberis) 30 %, bio Šípek plod (Fructus cynosbati) 23 %, bio jablko plod (Fructus mali dom), bio Ostružina list (Folium rubi fruticosi) 15 %, pomerančové přírodní aroma, Kyselina Citronová, bio Lékořice kořen (Radix liquiritiae), bio Skořice kůra (Cortex cinnamomi), bio Pomerančová kůra 2 %
Výrobce | MEDIATE s.r.o. |
Balení | 1 |
Typ produktu | Přírodní produkt |
Přípravek Apotheke BIO Zázvorový čaj s Pomerančem 20x1,5g je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.
Výrobce | MEDIATE s.r.o. |
Balení | 1 |
Typ produktu | Přírodní produkt |
- zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky
- pomáhá při Žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech
- léčí rýmu a chřipku
- snižuje cholesterol, Stimuluje krevní oběh a podporuje redukci váhy
- zpomaluje určité druhy rakoviny
- má ale mnoho vedlejších účinků
- některým lidem způsobuje zažívací obtíže, pálení žáhy nebo bušení SRDCE
- není proto vhodný pro děti, pro těhotné se doporučuje jen v omezené míře
- vyhnout by se mu měli i diabetici nebo lidé užívající léky proti překyselení žaludku, na SRDCE a snížení krvácení
Zázvor lékařský (pravý, obecný; Zingiber oficinale) je vytrvalá rostlina. Má květy růžovobílé nebo nažloutlé barvy. Koření se získává z oddenku (někdy chybně uváděno z kořene). Není známo, odkud zázvor přesně pochází. Občas se uvádí, že byl nejdříve pěstován na jihu Číny, odkud pronikl do Indie.[zdroj?] S jistotou můžeme říci, že v Indii a Číně se používá již více než tři tisíciletí. Z těchto oblastí se pravděpodobně zásluhou fénických mořeplavců rozšířil do zemí Blízkého východu a do okolí Středozemního moře. Byl znám i ve starověkém Řecku, Římě i Egyptě, kde byl používán jako dnes – do omáček, ke kuřecímu masu nebo jako přísada k luštěninám. Na africký kontinent přinesli tuto rostlinu Portugalci, do Jižní Ameriky jej v 16. století zavezli Španělé.
Používá se do sladkých i slaných pokrmů: Zázvorového pečiva, guláše, pečených mas, ale i Piva nebo limonád. Čerstvý, sušený, vařený i nakládaný působí příznivě na lidské zdraví. V obchodech je známý v různě připravených formách jako zázvor černý (oddenky neoloupané) a zázvor bílý (oddenky oloupané); v Japonsku se pak používá růžový zázvor (nakládané plátky oddenku). Nejvýraznější chuťovou složkou je olej obsahující Aromatické látky, například Zingiberen a malé množství bisabolenu, které dodávají zázvoru typickou vůni. Ostrou a výraznou chuť má na svědomí gingerol, látka chemickým složením podobná Kapsaicinu (v pálivých paprikách a chilli). Při vaření se gingerol přeměňuje na Zingeron, který je aromatickou látkou využívanou v potravinářském průmyslu a při výrobě parfémů.