Allnature Ghi Butter Fat Released from Czech Butter 450 ml
Allnature Ghi Butter Fat Released from Czech Butter 450 ml
Máselný tuk Ghí najde uplatnění ve studené i teplé kuchyni. Díky vysokému kouřovému bodu je Ghí ideální tuk na smažení. Neobsahuje laktózu ani lepek. Ghí využijete ve studené i teplé kuchyni. Máselný tuk Ghí má mnohem vyšší kouřový (zápalný) bod než klasické máslo a díky tomu se při smažení nepřepaluje. Neobsahuje mléčnou bílkovinu (laktózu), současně si ale zachovává chuť i vůni klasického másla. Obsahuje konjugovanou kyselinu linolovou, která snižuje cholesterol, pomáhá odbourávat tělesný tuk a podporuje růst svalové hmoty.
Ghí je přirozeně bezlepkové.
- skvěle chutná a voní
- nepřepaluje se ideální na smažení
- trvanlivé alespoň 12 měsíců
- nemusí se chladit
- bez mléčné bílkoviny
- superpotravina
- zlepšuje trávení
- plné vitamínů A, D, E, K a antioxidantů
Ghí (Přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.
- ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle
- dá šmrnc vaší polévce i omáčce
- dušená zelenina na Ghí je bezkonkurenční
- při pečení lze Ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo
- lze i namazat na chléb a jíst za studena
Ghí lze využít i k zevnímu použití na hojení ran. Přepuštěné máslo (někdy nesprávně přečištěné máslo) je bezvodý tuk získaný z másla. Jedná se o tradiční úpravu másla, kterou používala i česká autorka kuchařek M. D. Rettigová (u ní přepouštěné máslo). Známou formou přepuštěného másla je tradiční jihoasijská forma Ghí, vyráběna z buvolího či kravského Mléka.
Připravuje se pomalým přepouštěním (rozehříváním v nádobě ve vroucí vodní lázni) másla, kdy se z něj odstraňuje voda a ostatní příměsi, až zbude čirý tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200–250 °C) než původní máslo (150–180 °C). Používá se na smažení nebo pečení, kde je kromě nižšího rizika přepalování výhodou i jeho slabě nasládlá, jemně oříšková chuť a vůně. Trvanlivost správně připraveného produktu uchovávaného v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě je v řádu měsíců.
máselný tuk
Nemusí se skladovat v chladu a má dlouhou trvanlivost.
Ghí může být narozdíl od klasického másla skladováno nejméně šest měsíců bez chlazení. Neotevřené vydrží i několik let.