Allnature Ghi Butter Fat Released from Czech Butter 450 ml

Máselný tuk Ghí najde uplatnění ve studené i teplé kuchyni. Díky vysokému kouřovému bodu je Ghí ideální tuk na smažení. Neobsahuje laktózu ani lepek. Ghí využijete ve studené i teplé kuchyni. Máselný tuk Ghí má mnohem vyšší kouřový (zápalný) bod než klasické máslo a díky tomu se při smažení nepřepaluje. Neobsahuje mléč... more
6.65 EUR without VAT
dnů:2
6.65 EUR
ks
Choose a discounted package
Quantity discounts
1
Energetické kameny
EK
Description and parameters
Použití
Složení
Důležité upozornění
Review (0)

Allnature Ghi Butter Fat Released from Czech Butter 450 ml

Máselný tuk Ghí najde uplatnění ve studené i teplé kuchyni. Díky vysokému kouřovému bodu je Ghí ideální tuk na smažení. Neobsahuje laktózu ani lepek. Ghí využijete ve studené i teplé kuchyni. Máselný tuk Ghí má mnohem vyšší kouřový (zápalný) bod než klasické máslo a díky tomu se při smažení nepřepaluje. Neobsahuje mléčnou bílkovinu (laktózu), současně si ale zachovává chuť i vůni klasického másla. Obsahuje konjugovanou kyselinu linolovou, která snižuje cholesterol, pomáhá odbourávat tělesný tuk a podporuje růst svalové hmoty.

Ghí je přirozeně bezlepkové.

  • skvěle chutná a voní
  • nepřepaluje se  ideální na smažení
  • trvanlivé alespoň 12 měsíců
  • nemusí se chladit
  • bez mléčné bílkoviny
  • superpotravina
  • zlepšuje trávení
  • plné vitamínů A, D, E, K a antioxidantů

Ghí (Přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.

  • ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle
  • dá šmrnc vaší polévce i omáčce
  • dušená zelenina na Ghí je bezkonkurenční
  • při pečení lze Ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo
  • lze i namazat na chléb a jíst za studena

Ghí lze využít i k zevnímu použití na hojení ran. Přepuštěné máslo (někdy nesprávně přečištěné máslo) je bezvodý tuk získaný z másla. Jedná se o tradiční úpravu másla, kterou používala i česká autorka kuchařek M. D. Rettigová (u ní přepouštěné máslo). Známou formou přepuštěného másla je tradiční jihoasijská forma Ghí, vyráběna z buvolího či kravského Mléka.

ParametersAdd to Compare
Product type
Přírodní produkt
Packaging
1
Producer
SonnenMacht, Autenhausen, Německo

Připravuje se pomalým přepouštěním (rozehříváním v nádobě ve vroucí vodní lázni) másla, kdy se z něj odstraňuje voda a ostatní příměsi, až zbude čirý tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200–250 °C) než původní máslo (150–180 °C). Používá se na smažení nebo pečení, kde je kromě nižšího rizika přepalování výhodou i jeho slabě nasládlá, jemně oříšková chuť a vůně. Trvanlivost správně připraveného produktu uchovávaného v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě je v řádu měsíců.

máselný tuk

Nemusí se skladovat v chladu a má dlouhou trvanlivost.

Ghí může být narozdíl od klasického másla skladováno nejméně šest měsíců bez chlazení. Neotevřené vydrží i několik let.

Product not yet rated
související produkty

Allnature Ghi Butter Fat Released from Czech Butter 450 ml

Email address into which you will receive a response
Enter contact phone number
Your wish, at least 3 characters
Tracking product
Please fill in all conditions which has to be reached and an email address where you want to get a notification
EUR
Last visited
Energetické kameny
tř. Masarykova 145
69801 Veselí nad Moravou
Česká Republika
Business Reg. No.: 40393488
VAT ID: CZ6061060247
Čeština
cz
Deutsh
de
English
en
Hungarian
hu
Polish
pl
Slovenština
sk