Allnature Ghi Butter Fett aus tschechischer Butter 450 ml
Allnature Ghi Butter Fett aus tschechischer Butter 450 ml
Máselný tuk Ghí najde uplatnění ve studené i teplé kuchyni. Díky vysokému kouřovému bodu je Ghí ideální tuk na smažení. Neobsahuje laktózu ani lepek. Ghí využijete ve studené i teplé kuchyni. Máselný tuk Ghí má mnohem vyšší kouřový (zápalný) bod než klasické máslo a díky tomu se při smažení nepřepaluje. Neobsahuje mléčnou bílkovinu (laktózu), současně si ale zachovává chuť i vůni klasického másla. Obsahuje konjugovanou kyselinu linolovou, která snižuje cholesterol, pomáhá odbourávat tělesný tuk a podporuje růst svalové hmoty.
Ghí je přirozeně bezlepkové.
- skvěle chutná a voní
- nepřepaluje se ideální na smažení
- trvanlivé alespoň 12 měsíců
- nemusí se chladit
- bez mléčné bílkoviny
- superpotravina
- zlepšuje trávení
- plné vitamínů A, D, E, K a antioxidantů
Ghí (Přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.
- ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle
- dá šmrnc vaší polévce i omáčce
- dušená zelenina na Ghí je bezkonkurenční
- při pečení lze Ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo
- lze i namazat na chléb a jíst za studena
Ghí lze využít i k zevnímu použití na hojení ran. Přepuštěné máslo (někdy nesprávně přečištěné máslo) je bezvodý tuk získaný z másla. Jedná se o tradiční úpravu másla, kterou používala i česká autorka kuchařek M. D. Rettigová (u ní přepouštěné máslo). Známou formou přepuštěného másla je tradiční jihoasijská forma Ghí, vyráběna z buvolího či kravského Mléka.
Sie wird durch langsames Wiedererhitzen (Erhitzen in einem Behälter in einem kochenden Wasserbad) der Butter hergestellt, wobei das Wasser und andere Verunreinigungen entfernt werden, bis ein klares, gelbliches Fett übrig bleibt, das einen höheren Wiedererhitzungspunkt (200-250 °C) als die ursprüngliche Butter (150-180 °C) hat. Er wird zum Braten oder Rösten verwendet, wobei neben der geringeren Gefahr des Übergarens auch sein leicht süßlicher, leicht nussiger Geschmack und sein Aroma von Vorteil sind. Die Haltbarkeit eines ordnungsgemäß zubereiteten Produkts, das in geschlossenen Behältern an einem kühlen, trockenen Ort gelagert wird, liegt in der Größenordnung von Monaten.
Es muss nicht gekühlt werden und ist lange haltbar.
Im Gegensatz zu herkömmlicher Butter kann Ghee mindestens sechs Monate lang ohne Kühlung gelagert werden. Ungeöffnet können sie mehrere Jahre halten.